CJSU Buzău a luat astăzi o hotărâre privind suspendarea activității didactice cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Buzău și a comunelor Ulmeni, Cernătești, Stâlpu, Măgura, Glodeanu Siliștea, Mihăilești, Poșta Câlnău, Vintilă Vodă, Mărăcineni, Blăjani, Vernești, Unguriu, Săpoca, Brădeanu și Rușețu, unde incidența cumulată la 14 zile, respectiv incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, este mai mare de 7.5/1000 locuitori. 

Toate școlile și grădinițele din municipiul Buzău, dar și din 15 comune ale județului, sunt, de marți, în on-line.

Decizia a fost luată din cauza valului de infectări cu coronavirus, inclusiv în rândul copiilor. Pentru că nu mai sunt locuri în spitale iar numărul infectărilor crește alarmant de la o zi la alta, inclusiv în rândul copiilor de școală și de grădiniță, autoritățile au decis că cel mai sigur pentru toată lumea e ca școlile să treacă în online.

Judeţul Buzău înregistrează luni 365 de cazuri noi de Covid, cele mai multe de la debutul pandemiei. 3 reinfectări, dar şi 9 decese, inclusiv la persoane fără comorbidități.

Sursa: Realitatea de Buzau