CJSU Buzău a luat astăzi o hotărâre privind suspendarea activității didactice cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Buzău și a comunelor Ulmeni, Cernătești, Stâlpu, Măgura, Glodeanu Siliștea, Mihăilești, Poșta Câlnău, Vintilă Vodă, Mărăcineni, Blăjani, Vernești, Unguriu, Săpoca, Brădeanu și Rușețu, unde incidența cumulată la 14 zile, respectiv incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, este mai mare de 7.5/1000 locuitori. 

Toate școlile și grădinițele din municipiul Buzău, dar și din 15 comune ale județului, sunt, de marți, în on-line.

Decizia a fost luată din cauza valului de infectări cu coronavirus, inclusiv în rândul copiilor. Pentru că nu mai sunt locuri în spitale iar numărul infectărilor crește alarmant de la o zi la alta, inclusiv în rândul copiilor de școală și de grădiniță, autoritățile au decis că cel mai sigur pentru toată lumea e ca școlile să treacă în online.

Judeţul Buzău înregistrează luni 365 de cazuri noi de Covid, cele mai multe de la debutul pandemiei. 3 reinfectări, dar şi 9 decese, inclusiv la persoane fără comorbidități.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAproximativ 40 de poliţişti din cadrul IPJ Buzău au răspuns apelului lansat pentru constituirea rezervelor de sânge
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Lucian Isar, prietenul protejat al lui Florin Cîțu