Prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, salută hotărârea adoptată, miercuri, în plenul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Buzău, cu unanimitate de voturi, hotărâre prin care se revine asupra restricțiilor impuse jurnaliștilor și cetățenilor la aceste întruniri, care au avut dintotdeauna caracter public și așa e firesc să rămână. 

Astfel, conform hotărârii adoptate în ședința de miercuri, 28 decembrie 2022, s-a hotărât  ca accesul jurnaliștilor și al cetățenilor la ședințele Consiliului Local Municipal să se facă în limita locurilor disponibile, decizie ce va reveni președintelui de ședință, fără a fi impuse altfel de restricții. 

„În ședința  de astăzi au fost  aprobate completări  și  modificări  ale  regulamentului  de  organizare și  funcționare  a CLM Buzău. Instituția Prefectului – judetul Buzău a respectat promisiunea și a susținut în mod profesionist, documentat, decis și insistent revenirea la normalitate. Poate, forma votată astăzi nu este cea perfectă, dar este în mod evident mult mai aproape de normele constituționale, profesionale, legale și de bun-simț. Deși mi-aș fi dorit ca acest subiect, desprins parcă din vremuri demult apuse, să nu fi existat vreodată, cred că este momentul, după 6 luni, să-l încheiem și să constatăm că, prin atitudine și împreună, am reușit. 

Ca prefect al județului Buzău am oferit transparență, deschidere și disponibilitate. Și am primit de la presa locală  acces  și  vizibilitate. Cred  că  este un parteneriat  onest, având ca destinatar  final  binele  public. Și cred că așa trebuie să procedeze orice altă instituție publică, în interesul cetățenilor, lucrând pentru oameni. 

Convingerea mea este că presa locală este un element esențial în menținerea echilibrului democratic în județul Buzău și doresc să fac o mențiune specială pentru televiziunile locale și pentru toți jurnaliștii acreditați, cărora le mulțumesc pentru modul profesionist în care au relaționat, în acest an, cu Instituția Prefectului – județul Buzău. Doresc tuturor buzoienilor un an nou, 2023, …cu sănătate și mult noroc !”, transmite prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentGuvernul a decis ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie libere pentru salariaţii din sectorul public
Articolul următorAndrei Gușă: „Țara te vrea prost – radiografia societății”