În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total, 131 de sancţiuni contravenţionale.

Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul au înregistrat 81 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate.

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză poliţiştii au reţinut 32 permise de conducere. Cea mai mare viteză – 164 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bucureştean de 32 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85, în afara localităţii Limpeziş.

În ceea ce priveşte recorduri de viteză, poliţiştii care au acţionat pe timp de noapte au depistat 19 conducători auto care şi-au condus autovehiculele cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 70 km/h limita maximă admisă, cu cea mai mare viteză fiind înregistrat un buzoian de 63 de ani, care şi-a condus maşina cu 145 km/h pe Şoseaua Nordului, din municipiul Buzău.

Alte 2 permise au fost reţinute pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi conducătorilor auto care nu au purtat centura de siguranţă (9), dar şi 25 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 57.000 de lei.

Tot ieri, poliţişti au depistat un şofer de 49 de ani, din Iași, care a condus vehiculul în municipiul Râmnicu Sărat după ce a consumat băuturi alcoolice. În cazul acestuia, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ieşeanul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice, pentru a stabili cu exactitate valoarea alcoolemiei.

Polițiștii buzoieni reamintesc conducătorilor auto că folosesc echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor inclusiv pe timpul nopții.

Totodată, polițiștii buzoieni fac câteva precizări legate de condusul pe timp de noapte:

În cazul în care șoseaua este liberă, iar carosabilul este slab luminat, cel mai bine este să circulați cu autoturismul pe banda de lângă axul drumului. În acest fel evitați obstacolele care se pot ascunde în întuneric, precum un biciclist fără vestă reflectorizantă sau o mașină parcată cu pozițiile stinse.

Datorită fluxului redus de mașini, pietonii obișnuiesc să traverseze prin locuri neautorizate ori pe culoarea roșie a semaforului. Fiţi mai prudenţi în zonele în care vizibilitatea este scăzută și reduceţi din timp viteza, astfel încât să puteţi frâna în condiții de siguranța maximă.

În ceea ce privește luminile, regulile sunt aceleași pe care le-ați întâlnit și în cărțile de legislație rutieră. Cel mai important este, desigur, să nu-i orbiți pe ceilalți participanți la trafic, așa că schimbați din timp faza lungă cu luminile de întâlnire dacă din sens opus vine un alt autovehicul.

De multe ori oamenii conduc noaptea atunci când au drumuri lungi de făcut și vor să ajungă la timp, fără să petreacă prea multă vreme în trafic. Dormiți bine înainte de a pleca la drum și faceți pauze după perioade de condus. Nu conduce cu plafoniera aprinsă!

Fiţi atenţi atunci când efectuezi depășiri, deoarece vizibilitatea redusă îngreunează această acțiune. Asiguraţi-vă suplimentar înainte de a executa orice fel de manevră.

Lasaţi pozițiile aprinse dacă staționaţi pe o porțiune de drum slab luminată.

În concluzie, condusul pe timp de noapte reprezintă oportunitatea perfectă să înveți un oraș ale cărui străzi îți sunt străine, să exersezi șofatul în cazul în care ești începător și cel mai importante să parcurgi distanțe mari într-un interval scurt de timp, deoarece străzile nu sunt aglomerate, iar semafoarele funcționează pe galben intermitent.

Dacă sunteți nevoiți să practicați condusul pe timp de noapte nu uitați să fiți atenți și întotdeauna odihniți.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBuzoian reținut de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de trafic internațional și intern de droguri de risc
Articolul următorKlaus Iohannis îi cere lui Zelenski soluții rapide pentru drepturile interzise ale minorității române din Ucraina