Autorităţile de sănătate publică din judeţul Buzău sunt în alertă după ce în ultima săptămână, la nivelul judeţului, s-au înregistrat aproape 200 de cazuri de gripă, peste 1000 de viroze respiratorii şi peste 100 de pneumonii. Cel mai tânăr pacient diagnosticat cu gripă este un bebeluş de 3 luni.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, la nivelul judeţului Buzău, s-au înregistrat 1085 de iacrs-uri, 144 de pneumonii şi 195 de gripe, la pacienţi din toate categoriile de vârstă. Cel mai tânăr pacient diagnosticat cu gripă în utimele zile este un bebeluş de 3 luni. Un alt bebeluş de 8 luni este internat în prezent în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalui Judeţean Buzău.

În contextul acestui val de infecţii respiratorii cu care se confruntă judeţul Buzău, autorităţile de sănătate publică vor solicita, printr-o adresă, ca la Spitalul Judeţean să se amenajeze un spaţiu special pentru tratarea bebeluşilor diagnosticaţi cu gripă, în imediata apropiere a secţiei de Pediatrie, dar total izolat de acest compartiment, astfel încât micuţii să beneficieze de asistenţă medical continua

În Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău sunt 15 cazuri de gripă, din care 10 copii cu vârste între 8 luni şi 4 ani, şi 5 adulţi cu vârsta de peste 75 de ani. Toţi sunt sunt echilibraţi respirator, în fiecare caz fiind vorba de forme medii de boală. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentConducerea MApN, în vizită de lucru la Buzău și Focșani
Articolul următorFOTO: Cursă nebună a unui gălățean cu poliția buzoiană pe urmele sale. A alimentat și nu a plătit El nu avea permis și conducea un autoturism cu numere false