Proiectul referitor la trecerea Pădurii Crâng de la Romsilva în domeniul public al municipiului Buzău a fost adoptat în ședința de Guvern de miercuri, 19 ianuarie 2022. Hotărârea de Guvern prevede transmiterea cu titlu gratuit a suprafeţei de 177,7895 ha, fond forestier din grupa I funcţională – vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie, subgrupa 1.4.b. – păduri constituite în zone verzi în jurul localităţilor incluse în intravilan, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Regia Naţională a Pădurilor- Romsilva în domeniul public al municipiului Buzău.

Primăria Buzău trebuie să încheie un contract cu un ocol silvic pentru administrarea suprafeței. Cele mai multe obligații se referă la regimul silvic pe care îl are suprafața, iar prevederile sunt stipulate în Codul Silvic. Municipalitatea trebuie să treacă suprafața în patrimoniul public al municipiului fără să aibă dreptul de a o muta în domeniul privat al municipiului.

Cea mai importantă obligație este aceea a elaborării unui studiu de fundamentare care va arăta cum trebuie îngrijită pădurea de către noul proprietar. Studiul trebuie elaborat în doi ani de la aprobarea transmiterii, iar dacă municipalitatea nu execută ”amenajările prevăzute în studiul de specialitate în termen de cinci ani de la data avizării….suprafața revine în domeniul public al statului” se arată în hotărârea de guvern aflată pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Executivului.

După aprobare, predarea-preluarea se va face pe bază de protocol încheiat între Regia Națională a Pădurilor –Romsilva și Municipiul Buzău, în termen de 30 de zile. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAsociația OvidiuRo lansează online cea de-a treia serie de înscriere a grădinițelor publice în programul național de stimulare a lecturii în grădinițe și în familie
Articolul următor„Ziua Albă fără violență”!