Dansatori din Statele Unite și alte șapte țări vor participa la Festivalul Internațional de Dansuri „Plaiurile Mioriței”. 

Iubitorii de dansuri populare din Buzău au motive de bucurie în acest weekend. Centrul de Cultură şi Artă organizează, de astăzi până duminică, cea de-a cincea ediţie a  Festivalului Internaţional de Dansuri Tradiţionale „Plaiurile Mioriţei”.

Evenimentul tradiţional, ajuns la a cincea ediţie, aduce la Buzău formaţii de dans popular din România, Turcia, Slovenia, Bulgaria, Polonia, Lituania, Statele Unite şi Israel.

Peste 200 de dansatori, îmbrăcaţi în porturi populare specifice fiecărei ţări, vor putea fi admiraţi în mai multe puncte din municipiul Buzău dar şi în judeţ, unde îi vor învăţa pe doritori paşii dansurilor tradiţionale.

Secţiunea de concurs se va desfăşura pe o scenă amenajată în Parcul Crâng, de vineri până duminică. Spectacole vor avea loc, în acest weekend, şi la Râmnicu Sărat. Spectacolele vor începe în fiecare zi la ora 18.00.

O premieră a acestei ediţii este organizarea, tot în Parcul Crâng, a unui Târg Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale, la care vor expune SUA, Slovacia, Israel şi Lituania.

Articolul precedentStare de alertă, generată de pesta porcină ! Filtre la granițele cu județele Ialomița și Brăila
Articolul următorAmenzi în valoare de peste un milion de lei, aplicate de polițiștii locali de la începutul anului