Toţi angajaţii Instituţiei Prefectului-Judeţul Buzău şi-au întrerupt activitatea, luni dimineaţă, acuzând salariile mici pe care le primesc în raport cu activitatea desfăşurată, dar şi cu salariile funcţionarilor din consiliile judeţene. Angajaţii din Prefectura Buzău şi-au întrerupt activitatea, luni dimineaţă și greva va continua și mâine. 

Ei au pancarte pe care scrie ”Salariaţii din Instituţiile Prefectului fac pentru prima dată grevă generală. DE CE? Pentru că Guvernul României ”a uitat de noi”, ”Instituţia Prefectului-Cenuşăreasa Administraţiei Publice”, ”Redaţi demnitatea angajaţilor Instituţiei Prefectului”, ”Aplicaţi echitabil prevederile legii salarizării 153/2017”. 

”Suntem nemulţumiţi de salarizare. Nu a fost pusă în aplicare Legea 153/2017. Trebuia la sfârşitul anului 2022 să avem întreaga lege pusă în aplicare, noi suntem în urmă acum cu o tranşă şi jumătate, din diferenţa din 2019. În al doilea rând inflaţia, care a erodat în mare parte veniturile noastre salariale. O altă revendicare importantă este că dorim trecerea de la funcţii teritoriale la funcţii de stat. Apoi nu lipsit de interes este faptul că dorim şi transferul instituţiilor de la Ministerul Afacerilor Interne la Secretariatul General al Guvernului, deci nu mai vrem într-un minister militarizat”, a declarat Stelică Bordea, lider sindical în Instituţia Prefectului Buzău.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMiron Mitrea, despre MEGA-dosarul șpăgii de 20 de milioane de euro de la Otopeni: „Rareș Bogdan a fost ținta”
Articolul următorForțe proaspete la IPJ Buzău