Politistii locali au desfăsurat pe raza municipiului Buzau, în perioada 01.01-01.07.2018, o serie de actiuni, în vederea asigurării unui climat de ordine si liniste publică, respectarea curăteniei pe domeniul public, precum si depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic.

În urma activitătilor desfasurate au fost constatate si aplicate   7 436 sanctiuni contracentionale, din care 3 851 avertismente, in valoare de 1 218 245 lei.

Faptele contraventionale depistate de politistii locali au constat în tulburarea ordinii si linistii publice, abandonul deseurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spatiile publice interzise prin lege, comertul stradal neautorizat, pe raza municipiului Buzau –  Bdul. Nicolae Balcescu, str. Spiru Haret, Bdul. 1 Decembrie 1918, Bdul Unirii, Micro 3, Micro 14, Posta si Mihai Viteazul, cart. Simileasca, Piata Centrala “Av. Stan Sararu”, Piata Micro 14, Piata Micro 3, Piata Micro 5, Piata Crang dar si pentru respectarea HCL 326/2017,  privind masurile edilitar gospodaresti, administrarea fondului locativ public si privat si alte masuri pentru asigurarea ordinii si curateniei in municipiul Buzau.

In perioada de referinta, politistii locali din cadrul Serviciului Ordine si Liniste Publica au aplanat un numar de 31 stari conflictuale.

De asemenea, politistii locali au verificat modul de implementare al H.C.L 238/2017, privind utilizarea bazelor sportive ale unitătilor de învătământ preuniversitar administrate de către Consiliul Local al  Municipiului  Buzau, conform art. 1- Prezenta hotărâre se aplică tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate în administrarea Consiliul Local al  Municipiului  Buzau si au constat ca un numar de 16 unitati de invatamant nu respecta prevederile legale. Conducerile unitatilor de invatamant au fost atentionate cu privire la respectarea prevederile acestei hotarari.

Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au actionat pentru fluidizarea traficului rutier în intersectiile aglomerate, efectuad controale specifice pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificatiei indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea, stationarea, precum si accesul interzis.

Directia de Poliţia Locală Buzau, reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera de competenţă –Telefonul Cetateanului  0238.955.

Articolul precedentDansatori din opt țări vor face spectacol la Buzău și Rîmnicu Sărat
Articolul următorO buzoiancă la „Cerbul de Aur”. Dora Gaitanovici se află printre concurenţii selectaţi