Brexitul aduce schimbări în parcul auto român – ce se întâmplă cu mașinile cu volan pe dreapta?

Odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, mașinile cu volan pe dreapta, specifice industriei auto engleze nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Decizia va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie 2021.

Pe site-ul RAR, sunt precizate și excepțiile, aici intrând mașinile speciale folosite în serviciile publice (cele de curățenie stradală de exemplu) și cele înmatriculate în prealabil în alte state UE.

„Conform legislației de omologare din România, autovehiculele trebuie să aibă postul de conducere situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate de la această condiție autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curățenie stradală), precum și autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială.

Pentru a fi posibilă eliberarea CIV, autovehiculele la care postul de conducere este amplasat pe partea dreaptă trebuie să fie echipate în mod obligatoriu cu faruri care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului”.

Articolul precedentDosarul „Cocaina de la Marea Neagră”, la final. Afaceristul brazilian, reținut!
Articolul următorRomânia ajunge azi la 34.226 de cazuri COVID-19. Situația pe județe a fost actualizată