Modernizarea drumului către Vulcanii noroioși este o investiție în valoare totală de 287 milioane de lei, ce va fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu o contribuție a Consiliului Județean Buzău de 147 milioane lei. Durata de realizare a investiției este de 36 de luni.

„Am semnat astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul pentru „Modernizare drumuri județene pentru acces la Vulcanii noroioși DJ 102F și DJ 220A”.

Suntem în etapa de pregătire a documentației pentru scoaterea la licitație a proiectării și execuției acestui obiectiv de o importanță aparte pentru județul Buzău, având în vedere că este drumul spre cel mai cunoscut obiectiv turistic din județ și unul dintre cele importante din România.

Știu că este un proiect mult așteptat de buzoieni, mă bucur că am reușit să obținem o finanțare certă și că am semnat acest proiect alături de un buzoian, Alexandru Stoica, secretar de stat în MDLPA” a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, lucrările nu presupun doar asfaltarea drumului ce duce către Vulcani, ci și stabilizarea și consolidarea terenului, protejarea malurilor, amenajarea sistemului de colectare și evacuare a apei pluviale, amenajarea stațiilor de autobuz ș.a.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDupă ce a băut a plecat la furat baloți de lucernă cu mașina și remorca neînmatriculată, deși nu avea permis de conducere
Articolul următorIncendiu la o locuință din municipiul Buzău