Conducerea Ministerului Sănătăţii a dispus inspectorilor sanitari din cadrul DSP Buzău să demareze un control la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, de unde un pacient a fugit luni şi a fost găsit ulterior spânzurat.

„Este încă o dovadă că în acest spital trebuie luate măsuri rapide. Este nevoie de o evaluare a serviciilor de pază. Vom trimite o echipă care să realizeze o evaluare de risc la securitate fizică, iar în urma acestei evaluări să fie realizat un plan de pază complex care să garanteze prestarea serviciilor de pază umană în conformitate cu legislaţia în vigoare, precum şi a dispozitivelor tehnice pentru monitorizare şi alarmare. Mai mult, planul va trebui să stabilească şi numărul paznicilor necesari pentru asigurarea condiţiilor de securitate”, a declarat secretarul de stat conf.dr. Horaţiu Moldovan, potrivit unui comunicat transmis de MS.

Paza la unitatea sanitară este asigurată de muncitori supraveghere bolnavi.

Ministerul Sănătăţii a fost informat de către conducerea Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca că luni dimineaţă un pacient internat în secţia Ojasca a unităţii sanitare a escaladat gardul de la curtea interioară a unui pavilion şi a părăsit spitalul.

Pacientul a fost observat de personalul de supraveghere care a plecat în urmărirea acestuia şi care a alertat Poliţia şi Jandarmeria.

Ulterior, pacientul a fost găsit spânzurat.

Articolul precedentScurgeri de gaze, la un bloc de pe Str. Viitorului. Locatari evacuați !
Articolul următorFlori, coroane și lumânări pentru sufletul tânărului Vasile Burtea