Câteva zeci de buzoieni care l-au cunoscut pe Vasile Burtea, tânărul de 18 ani fost găsit mort în lacul din parcul Marghiloman, și-au dat întâlnire, luni după-amiază, la podul de pe care se presupune că s-a aruncat acesta prietenul lor. Aceștia au venit cu flori, coroane și au aprins lumânări pentru sufletul tânărului.

Vădit marcați de tragedia despre care au aflat duminică, adolescenții și-au plâns prietenul și s-au rugat pentru liniștea sufletului lui.

Le vine greu să creadă că Vasile a fost capabil de asemenea gest, deoarece îl știau un tip vesel tot timpul, care nu dădea semne că ar avea vreo suferință interioară.

De trei săptămâni nimeni nu i-a remarcat dispariția până nu s-a aflat de moartea lui, deși urma să participe la o întâlnire cu foștii colegi de școală.

În ultima conversație, l-am întrebat ce a pățit de nu mai dă niciun semn și nu mi-a răspuns. A stat două luni la tata, apoi s-au certat din cauza banilor și a plecat”, spune unul dintre amicii lui Vasile.

Vasile era un băiat vesel, sociabil, prietenos și întotdeauna cu zâmbetul pe buze, gata să-i ajute pe cei din jur, spun cunoscuții. Pe rețelele de socializare, tânărul apare zâmbitor și-și arată corpul lucrat la sală, dar este singur în aproape toate pozele, iar unele au descrieri de genul ”Ce suflet obosit ai, copile…”

 

Articolul precedentÎncep din nou controalele la Săpoca. Se verifică măsurile de siguranță
Articolul următorProgram de Revelion înțesat de vedete, la Buzău