Spitalul Județean de Urgernță Buzău se confruntă cu o problemă în urma identificării de noi focare de coronavirus la nivelul unității spitalicești, după ce mai mulți pacienți internați s-au dovedit a fi infectați cu SARS CoV-2. Imediat au fost luate măsuri specifice. iar pacienții infectați au fost izolați.

Primul focar a fost depistat la nivelul Secției Cardiologie, iar celălalt la Secția Neurologie. La Cardiologie au fost confirmate 4 cazuri, iar în secția de Neurologie au fost înregistrate 5 cazuri pozitive. În ambele situații este vorba despre cazuri depistate exclusiv la pacienți.

Pentru limitarea răspândirii virusului, în ambele secții declarate focar au fost luate măsuri de urgență. A fost efectuată dezinfecție terminală, persoanele depistate cu coronavirus au fost izolate. În același timp, întreg personalul și pacienții internați pe cele două secții au fost testați. Totodată, au fost intensificate măsurile de curățenie.

În ceea ce privește Secția Cardiologie a Spitalului Județean Buzău, aici își desfășoară activitatea 47 de persoane, în timp ce la Neurologie sunt 49.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentTânăr de 26 de ani, din Mihăileşti, depistat de radar cu 206 km/h
Articolul următorInterviu cu dr. Nicoleta Bîrcă, medic șef Secție Pneumologie