În ziua de 26 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 80 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 7 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 24 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 6 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 112 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui buzoian de 29 de ani, ce rula pe DNE85, în localitatea Cioranca.

Alt permis de conducere a fost reţinut pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (16), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (4), dar şi 15 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 29.000 de lei.

Tot ieri, în 4 situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, aparatele etilotest indicând valori de 0,53 şi 0,66 mg/l, alcool pur în aer expirat.

Sursa: Realitatea de Buzau