Gloria trece en fanfare, de Oțelul, cu 5-0 și este practic promovată în Liga a II-a

Niciunul din cei peste 6000 de spectatori  nu se aștepta la scorul fluviu administrat de Gloria celor de la Oțelul Galați. Miza partidei și faptul că Gloria avea, deja, cinci puncte avantaj, erau premisele unei partide abordate prudent de gazde. Numai că Gloria a sfidat orice scenariu și a deschis repede scorul, în minutul 2, după ce Chipirliu a înscris imparabil, cu capul, după o centrare a lui Reis.

Conturile au fost aproape încheiate în minutul 35, când Chipirliu și-a dat, poate pentru prima dată de când a sosit la Buzău, măsură valorii. Ex giurgiuveanul a profitat, după o lovitură liberă, de lipsa de reacție a apărării gălățene și a reluat italienește în poartă. De precizat că până la al doilea gol al roș-albaștrilor, gălățenii ratasera două ocazii de unu la unu cu portarul.

Gloria a mai reușit să puncteze o dată în prima repriză, prin eroul meciului cu Metalul, Ricardo Mihalache. Atacantul buzoienilor a împins cu capul balonul în plasa, după ce portarul oaspeților nu reușise să rețină lobul lui Ciprian Petre.

În al doilea mitan, gălățenii nu au mai contat în meci, și din cauza faptului că au jucat aproape toată repriză în 10 oameni, după ce Zaharia a primit al doilea galben. Gloria nu s-a retras în apărare, ba mai mult, a majorat scorul în minutul 74, prin Ciprian Petre (gol cu capul după un plonjon în careul mic).

Oaspeții n-au reușit să înscrie nici după ce li s-a acordat o lovitură de pedeapsa. Cârjan a trimis mult peste, în uralele publicului.

Roș-albaștrii au reușit „manita”, printr-o reușită de autor a lui Cazan. Șut a’la Del Piero, în colțul lung, fără nicio reacție din partea keeperului oaspeților, Iliescu.

Grație victoriei de azi, Gloria se distanțează la 8 puncte față de Oțelul și este, practic, cu un picior în Liga a ii-a.

 

 

Articolul precedentAproape o sută de poliţişti buzoieni au fost avansaţi în grad
Articolul următorBogdan Dinu, învins de Kubrat Pulev