Luni, 20 iunie, la ora 18:05, pompierii buzoieni au fost solicitați la o intervenție pentru stingerea unui incendiu de deșeuri de mase plastice la o societate din zona industrială a municipiului Buzău, în cartierul Mihai Viteazu. Ard violent și cu degajari mari de fum două hale cu o suprafață de aproximativ 1500 mp în care se afla depozitate deșeuri de mase plastice. 

”La fata locului avem 4 autospeciale de stingere, o cisterna, descarcerarea, ambulanta SMURD. Din cauza fumului în cantități mari ce poate afecta siguranță cetățenilor se va transmite mesaj Ro-Alert pentru zona respectivă” a transmis ISU Buzău.

Incendiu produs la 2 hale industriale, extins ulterior la alte 2 hale, din municipiul Buzău 

Arderea se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață min. 3000 mp. Pentru protecția populației aflată in proximitatea zonei de manifestare, a fost emis mesaj de avertizare prin intermediul sistemului *Ro-Alert*.

În interior sunt depozitate mase plastice.

In prima faza, la fata locului au fost alocate 9 mașini de stingere, (5 de la ISU BZ, 2 de la ISU PH, 2 de la ISU VN), 1 Autoscară, 1 Descarcerare, 1 ambulanță SMURD. Din cauza vantului puternic care poate genera extinderea flacarilor, mijloacele de interventie au fost suplimentate  cu alte 3 mașini de stingere  (2 de la ISU IL, 1 de la ISU BR) și  cu 1 Autoscară de la ISU VN. Totodata, pentru eficientizarea misiunii de raspuns , au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul SVSU .

La acest moment, incendiul este localizat pe o suprafață ACTUALĂ de 2000 mp, astfel că *pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat*. Echipajele operative aflate la locul de manifestare intervin pentru stingerea incendiului. 

Nu sunt victime.

Misiunea este în dinamică.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau