Un paraşutist american s-a lovit la cap după ce a aterizat greşit pe un câmp din apropierea aerodromului militar Boboc

Un paraşutist din Garda Naţională a Statelor Unite s-a lovit la cap după ce a aterizat greşit pe un câmp din apropierea aerodromului militar Boboc, judeţul Buzău. Aici are loc o importantă operaţiune de desant care simulează atacarea unităţii de aviaţie cu 1500 de luptători din cinci ţări aliate.

Incidentul de paraşutare s-a produs pe timpul nopţii, când peste o mie de americani au fost desantaţi pe terenurile agricole de lângă aerodromul Boboc.

Atunci când militarii s-au regrupat, au observat lipsa unui camarad de 29 de ani. L-au găsit întins pe sol, cu răni la cap. El a fost transportat la Urgenţele Spitalului Judeţean Buzău.

Doi militari americani au rămas cu victima la spital pe durata investigaţiilor, pentru a afla dacă va fi nevoie de transferul rănitului la un spital militar din Bucureşti.   Acţiunea de la Boboc este parte a celui mai complex exerciţiu militar NATO din acest an de pe teritoriul României.

Numărul total de militari participanţi se ridică la aproximativ 13.500 de militari din 14 ţări aliate şi partenere (Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina şi SUA), dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.

Articolul precedentA încetat din viață cel mai cunoscut om de sărmanii Buzăului
Articolul următorAccident grav la intersecția cu Lipia. Un octogenar a provocat dezastrul