Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a clasat dosarul deputatului Adrian Mocanu, în care acesta era cercetat pentru accidentarea unei tinere pe trecerea de pietoni și părăsirea locului accidentului

Pe 21 februarie, Mocanu circula pe Bulevardul Unirii din municipiul Buzău, în apropierea centrelor comerciale, în momentul în care a accidentat o tânără de 24 de ani, care se angajase în traversarea drumului pe trecerea de pietoni. Mocanu nu a mai așteptat venirea poliției, a urcat victima în mașina personală și a dus-o la spital, părăsind locul accidentului.

La scurt timp au apărut controverse în ceea ce privește culoarea semaforului în momentul impactului. Au fost voci care au susținut că Mocanu a trecut pe roșu, însă victima și-a asumat vina, în cele din urmă, declarând că ea a traversat pe roșu și că nu are nicio pretenție de la șoferul care o lovise.

Declarat nevinovat pe motiv că „fapta nu există”,  deputatul Mocanu nu a ezitat să își verse năduful pe polițiști, dar și pe presa care și-a permis să relateze despre eveniment.

Potrivit ordonanței Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în cazul lui Mocanu s-a decis ,,clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă (…) întrucât fapta comisă (…) nu este prevăzută de legea penală și nici nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”. Acest lucru a fost posibil, se arată în ordonanță, după ce „persoana vătămătă a declarat că a încercat să traverseze carosabilul, în grabă, pe culoarea roșie a semaforului electric destinat pietonilor, iar imediat după accident, conducătorul auto, ajutat de doi polițiști locali aflați în zonă, au urcat-o în autoturism, fiind transportată la spital, unde, după consultare, a fost externată. Aceasta a declarat că nu depune plângere prealabilă împotriva conducătorului auto Mocanu Adrian, că nu are pretenții materiale ori de altă natură și că nu solicită eliberarea unui certificat medico-legal”.

Articolul precedentLocatarii unui bloc din Râmnicu Sărat, evacuaţi după ce un apartament a luat foc
Articolul următorUpdate Accident grav la Scutelnici. Poliția anunță 4 victime