Luni, 30 ianuarie, pentru marcarea Zilei Internaționale a Nonviolenței în școli, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat și desfășurat activități preventiv-informative cu elevii Școlii Generale „Sfântul Apostol Andrei” și preșcolarii unei unităţi de învățământ privat, ambele din municipiul Buzău.

Astfel, polițiștii de prevenire au discutat cu cei mici despre subiecte asociate vârstei și le-au prezentat diferite scenarii în care s-a putea afla. Copiii au fost provocaţi  să le continue, astfel încât finalul scenariului să reprezinte un happy-end.

Prin această metodă, oamenii legii au urmărit să imprime în mod interactiv învăţăceilor noţiunile cu tematică preventivă, învățându-i despre efectele negative ale violenței, atât verbală, cât și fizică. 

Elevii și preșcolarii au primit recomandări în vederea gestionării corespunzătoare a situațiilor tensionate, dar și pentru prevenirea discriminării de orice tip.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentA furat mai multe produse electronice de pe raftul unui magazin din Buzău
Articolul următorExecutivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind Ghidul de guvernanță a platformei de cloud guvernamental