În contextul în care zilnic, pe drumurile publice din ţară sunt înregistrate accidente de circulaţie, unele cu urmări tragice, siguranţa traficului şi a participanţilor la trafic a devenit o prioritate la nivelul judeţului Buzău. În acest sens, pe lângă activităţile combative desfăşurate zilnic de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, poliţiştii de specialitate – rutieri şi din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii desfăşoară şi activităţi preventive în care sunt vizate toate categoriile de participanţi la trafic.

O astfel de activitate preventivă a fost desfăşurată luni, 10 aprilie a.c., începând cu ora 11.00, la Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman” – Iazul Morilor.

Activitatea a avut drept scop atragerea atenţiei conducătorilor auto, în special a celor care au dobândit recent permisul de conducere, asupra consecinţelor deosebit de grave pe care le poate avea un comportament iresponsabil în trafic. La întâlnire au participat și reprezentanții Instituției Prefectului și Asociației de Întrajutorare ”Ionașcu Filofteia Dănuța”.

Printre cei care au răspuns prezent invitaţiei poliţiştilor au fost elevi din anii terminali care se pregătesc să urmeze cursurile şcolilor de şoferi, conducători de autoturisme ce au capacitate cilindrică mare, precum şi conducători de motociclete.

Poliţiştii au reamintit partenerilor de dialog prevederi legislative şi consecinţele ce decurg din nerespectarea acestora.

În cadrul activităţii, poliţiştii de la Compartimentul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au rulat un videoclip  cu tematică, realizat cu sprijinul elevilor Liceului de arte „Margareta Sterian”.

Un moment aparte al activităţii a fost prezentarea unor situaţii personale a doi ofiţeri de poliţie rutieră, situaţii în care au pierdut persoane dragi în accidente de circulaţie.

De asemenea, poliţiştii au distribuit materiale foto cu imagini de impact de la accidente recente, pliante cu recomandări preventive şi au reamintit principalele obligaţii ale conducătorilor auto pentru a avea o deplasare în siguranţă:

  • Odihna, lucru important mai ales atunci când trebuie parcurs un drum lung sau pe timp de noapte;
  • În calitate de şoferi începători, să evite, pe cât posibil, deplasările pet imp de noapte;
  • Să îşi canalizeze atenţia asupra şofatului şi să nu utilizeze telefonul mobil la volan;
  • Starea fizică şi psihică să fie bună înainte de a se urca la volanul maşinii;
  • Să respecte limitele legale de viteză şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante.
  • Să spună nu alcoolului sau altor substanţe!

Activitatea s-a desfăşurat în baza programelor prioritare de prevenire şi a campaniilor aflate în derulare.

ImagineImagineImagineImagine
Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAvertizare ANM – Cod galben de ploi și vijelii
Articolul următorPercheziţii la persoane bănuite de furt calificat și flagrant delict pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere