Astăzi, în jurul orei 13.00, în urma unei solicitări prin numărul de urgență 112, IJJ Buzău a alertat autoritățile cu atribuții pentru a interveni în localitatea Haleș, comuna Tisău, unde a fost sesizat faptul că un urs este prins într-un gard.

Echipa mixtă compusă din jandarmi, lucrători din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, personal din cadrul AVPS Călifarul Alb, polițiști, viceprimarul comunei Tisău, localnici voluntari, medicul veterinar Doană Valentin a tranchilizat ursul, l-a eliberat din sârma gardului. După ce s-a așteptat să treacă efectul substanțelor tranchilizante acesta a fost eliberat în mediul său natural.

”Facem precizarea că ursul nu a avut de suferit în urma evenimentului neplăcut. Zona va rămâne în perioada următoare sub supravegherea paznicilor de vânătoare și a echipajelor de jandarmerie.” au precizat reprezentanții Jandarmeriei Buzău. 

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentArtificii de tort la două societăți din Buzău care nu erau autorizate pentru a desfăşura operaţiuni cu articole pirotehnice.
Articolul următorReținut pentru 24 de ore pentru mai multe furturi dintr-un magazin din municipiul Buzău