Ieri, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat controale la societăţi comerciale pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În acest context, în urma verificărilor efectuate la mai multe puncte de lucru ale unei societăţi comerciale din municipiul Buzău au fost identificate 180 de articole pirotehnice tip artificii de tort ce erau expuse spre vânzare la raft, fără ca societatea să fie autorizată pentru a desfăşura operaţiuni cu articole pirotehnice. 

Poliţiştii au constatat aceeaşi neregulă şi în cazul unei alte societăţi, de asemenea din municipiul Buzău,. La unul dintre punctele de lucru ale acesteia au descoperit 84 de articole pirotehnice.

Administratorului societății comerciale i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, alin. 1, lit. a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, întreaga cantitate fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentFoto: Angajat al unei societăţi prins în flagrant de polițiști în timp ce înstrăina produsele angajatorului
Articolul următorUn urs salvat după ce s-a prins într-un gard de pe raza localității Haleș