În perioada 15 – 17 octombrie  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, context în care au aplicat 226 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 43 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 146 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 35 de conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 186 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 36 de ani, din Elveţia, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Racoviţeni.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (28), cei care au încurcat fluenţa traficului prin opriri şi staţionări neregulamentare(10), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 35 pentru alte abateri în trafic.

Alte 8 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar,  precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 100.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPatru infracţiuni pentru o singură incursiune pe drumul public
Articolul următorUnited Galați a învins cu 8-2 pe Luceafărul Buzău în etapa a VI-a din Liga 1 la futsal