În urma controalelor în trafic desfăşurate de poliţiştii rutieri la final de săptămână, în cazul a 6 şoferi aparatele etilotest au indicat alcoolemii de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat în 6 situații.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui tânăr de 31 de ani, din Gura Teghii, care a decis să conducă un autoturism pe drumul public în localitatea de domiciliu, deşi consumase alcool. În urma verificărilor în bazele de date specifice, a reieşit că tânărul nu era posesor de permis de conducere, iar maşina nu era înmatriculată.

Şoferul era însoţit şi de proprietarul autoturismului, un bărbat de 73 de ani, din aceeaşi localitate, care i-a încredinţat maşina, deşi acesta nu deţinea permis de conducere.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deține permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentROMÂNIA ÎN REALITATE – Invitat Emilian Imbri
Articolul următorUn elvețian înregistrat de radar cu 186 km/h pe DN2E85, în afara localităţii Racoviţeni