Doi șoferi din Râmnicu Sărat au fost amendați, iar mașinile au fost scoase din circulație pentru șase luni. Cei doi au fost opriți de polițiști buzoieni de la Rutieră, pentru control, pe E85. În urma verificării actelor, polițiștii au constatat că aceștia efectuau transport ilegal de persoane și bunuri pe ruta Germania-România.

Doi șoferi, în vârstă de 30, respectiv 39 de ani, ambii din Râmnicu Sărat, au fost opriți în trafic pe DN2E85, în timp ce efectuau transport de persoane și colete pe ruta Germania-România. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că în ambele cazuri transportul era neautorizat, așa că au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehicului pe o perioadă de 6 luni pentru ambele mașini. Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.În urma neregulilor constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 3000 de lei”, informează IPJ Buzău.

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat la sfârșitul săptămânii trecute o acţiune punctuală de verificare a autovehiculelor ce efectuează transport de persoane și bunuri, pentru combaterea activităților ilegale ce pot fi desfăşurate pe această linie. S-a acţionat pe arterele rutiere ce fac legătura Buzău-Vrancea.

Poliţiştii au urmărit verificarea modului în care sunt respectate prevederile O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice precum şi ale Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost oprite pentru control peste 60 de autovehicule. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentConcursuri prin trecere în corpul ofițerilor de imigrări a agenților de poliție cu studii superioare
Articolul următor22 decembrie: 5.009 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 155 de decese