Ținutul Buzăului, împreună cu stațiunea Sărata Monteoru, au devenit parte din Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN). Proiectul EDEN a fost lansat de Comisia Europeană în anul 2006, urmărind creșterea vizibilității destinațiilor non-tradiționale, creșterea conștientizării asupra diversității și calității ofertei turistice europene, reducerea sezonalității, susținerea turismului durabil și crearea de rețele între destinații.

„O nouă veste bună pentru dezvoltarea turismului în județul Buzău! Ținutul Buzăului și Stațiunea Sărata Monteoru fac parte din Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) din România recunoscută și dezvoltată la nivel național de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Ruta cuprinde cele 36 de destinații EDEN din România și a fost lansată oficial pe 27 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului. Cu două destinații EDEN cuprinse în traseul propus, județul Buzău se află în topul județelor în ceea ce privește numărul de locații prezente în rută”, a transmis Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

În perioada 2008-2019, în România au fost desemnate 39 destinații EDEN. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentTraian Băsescu, afaceri cu iz rusesc. Bani și influență la cel mai înalt nivel – suspiciuni grave asupra firmei Euroconstruct. Pe cine finanțează MOSCOVA? Și de ce
Articolul următorBNR a majorat dobânda cheie la 6,25%