Invitati de marca, prezenti la Buzau la Congresul civilizaţiei şi culturii daco-române

Peste 100 de invitaţi din cinci ţări participă la Buzău, în perioada 5-8 iulie, la cea de-a treia ediţie a Congresul civilizaţiei şi culturii daco-române, organizat de Fundaţia Origini Carpatice.

„Cercetarea arhivelor europene şi, mai ales, a celei a Vaticanului, ar aduce un strop de rigoare ştiinţifică în una dintre cele mai interesante civilizaţii europene a vremii, cea a geto-dacilor”, a declarat, joi, preşedintele Fundaţiei Origini Carpatice, Ştefan Davidescu, cu ocazia lansării evenimentului.

Potrivit acestuia, „Dacia antică a fost un model pentru Europa vremii, din păcate ignorat de marile forurile ştiinţifice ale ţării noastre”.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, prezent la evenimentul de lansare, a declarat că „se impune o cercetare profundă pentru a readuce în faţa opiniei publice europene una dintre cele mai originale civilizaţii din Europa antică, iar includerea Lupului dacic ca logo al României europene reprezintă un mesaj că astfel de manifestări sunt benefice”.

Articolul precedentS-a aprobat cuantumul ajutoarelor ce vor fi date persoanelor afectate de inundatii. Vezi aici sumele
Articolul următorLac de agrement mizerabil ! Heleșteul din Crîng a devenit o mlaștină