În data de 14 octombrie a.c., poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice unui şofer în vârstă de 42 de ani, din Vrancea, depistat la volanul unui autoturism în municipiul Râmnicu Sărat. În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,55 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condusă la o unitate medicală  pentru prevelarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Alţi 8 şoferi au rămas pietoni pentru următoarea perioadă, întrucât au fost prea grăbiţi în trafic şi au încălcat limitele legale de viteză, nu au acordat prioritate de trecere celor care aveau acest drept, s-au angajat în efectuarea unor depăşiri neregulamentare, s-au urcat la volan după ce au consumat alcool sau au ignorat  semnificiaţia culorii roşii a semaforului electric.

Unul dintre protagoniştii rămaşi fără permis este un giurgiuvean, în vârstă de 61 de ani, depistat în timp ce rula cu autoturismul pe Şoseaua Nordului, în afara municipiului Buzău, cu viteza de 138 km/h, pe un tronson de drum limitat la 70 km/h.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (2), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (1), dar şi13 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 15.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedent2.389 de imobile proprietate privată, aflate pe raza localităților Săhăteni, Ulmeni, Movila Banului, Pietroasele, Stâlpu, Buzău, Țintești, vor fi expropiate
Articolul următorDoar 71,10% dintre candidații la funcțiile de directori de școli au obținut note peste 7.00