Vor fi montate separatoare de sens, pe DN2E85, așa numită „Șosea a morții”

Începând de anul viitor, E85, șoseaua pe care mor anual zeci de persoane, va avea separatoare de sens pe role. Este anunțul reprezentanților CNAIR, după valul de accidente grave care au însângerat drumul european.

Spre deosebire de parapetele din beton, maşinile care intră în separatoarele cu role se redresează mai uşor, spun inventatorii. O maşină ar scăpa astfel mai uşor dintr-o coliziune. Potrivit producătorului, după ce absorb şocul, rolele transformă energia de impact într-o energie de rotaţie.

Anul trecut, pe Drumul European 85 s-au produs 177 de accidente grave, cu 76 de persoane decedate. Potrivit poliţiştilor de la Serviciul Rutier Buzău, majoritatea accidentelor rutiere pe drumul european 85 se produc atunci când un autovehicul intră pe constrasens pentru a efectua manevra de depăşire.

DN2 E85 şi-a câştigat, în ultimii ani, renumele sumbru de „şoseaua morţii”. Poliţişti, ONG-uri sau oameni simpli au atras de multe ori atenţia că şoseaua e subdimensionată pentru valorile prea mari de trafic. Din nefericire, rămâne singura cale de legătură între Moldova şi capitala ţării.

Articolul precedentViceprimarul Apostu: „Dorobanți 2 va fi primul cartier din oraș unde iți este mai mare dragul să locuiești”
Articolul următorInconștiență la volan. Viteză exagerată, depășiri neregulamentare și defecțiuni tehnice