Mai multe trenuri, atât Inter-Regio, cât și Regio, care trec prin Buzău, au fost anulate ori au traseul deviat, în urma unui accident feroviar, care s-a produs joi, 1 decembrie, în județul Vrancea.

Accidentul s-a produs la ora 9,55 pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galați, între stațiile Gugești și Shlea (între Mărășești și Râmnicu Sărat), pe firul II. ISU Vrancea a fost sesizat prin apel la 112 că în zona Dumbrăveni a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă. Cele două trenuri transportau cereale.

Locomotiva și 4 vagoane ale unui marfar au deraiat. Ele circulau pe aceeași linie și în aceeași direcție, fiind vorba despre o coliziune față spate. Traficul feroviar pe magistrala 500 a fost blocat din cauza accidentului și a anchetei ce e în curs de desfășurare, dând peste cap circulația trenurilor. Astfel, încă de ieri, trenurile de călători și de marfă care trebuiau să treacă prin Gara Buzău către sau dinspre Capitală au fost deviate pe ruta Mărășești – Tecuci – Galați.

Iar azi, potrivit CFR Călători, a fost folosită aceeași rută ocolitoare în cazul unor garnituri, în vreme ce altele au fost anulate.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat vineri seara că începând cu ora 17.50 a fost reluat traficul feroviar de călători, pe intervalul de stații Gugești – Sihlea, pe firul I. Primul tren de călători care a tranzitat această zonă a fost IR 1657, care circulă în relația București Nord – Bacău.

Echipele de intervenție ale SRCF Galați acționează în continuare în această zonă și pentru eliberarea firului II.

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBNR lansează o monedă de argint
Articolul următorCuloarea anului 2023: Viva Magenta