Mai multe secții ale Gloriei Buzău, precum rugby, futsal și volei feminin, ar putea fi desființate, din cauza reducerilor de buget

Zvonurile conform carora mai multe sectii ale clubului Gloria ar putea fi desfiintate, din cauza reducerilor de buget, par a fi tot mai veridice. Sunt vizate sectiile de rugby, futsal si volei feminin, dar ar putea disparea si alte sporturi din portofoliul clubului. Totul depinde de votul consilierilor locali, in contextul in care un proiect de hotarare va fi inaintat, cel mai probabil, pentru sedinta de la sfarsitul lunii.

În urmă cu 11 zile, întrebat dacă există posibilitatea desființării secției de rugby, directorul Gloriei a declinat orice răspuns concret, din cauză, probabil, că nicio decizie nu fusese luată. Între timp, a apărut și ipoteza desființării secției de futsal și se vorbește chiar și de dispariția voleiului feminin, de la clubul buzoian. Totul, din cauza reducerilor drastice de buget, anunțate, de altfel, încă din luna aprilie. Culmea, dacă voleiul feminin nu a reușit promovarea în elită, rugby-ul și futsalul reprezintă urbea la cel mai înalt nivel competițional intern.  Azi, președintele Consiliului Director al clubului a fost la fel de vag, refuzînd să se pronunțe pe marginea subiectului. Evident, decizia va aparține aleșilor locali. Asta dacă pe ordinea de zi a ședinței CLM de la finele lunii va exista un proiect de hotărîre.

Deși au fost “în obiectiv, cele două echipe ar fi dispus, în actualul exercițiu financiar, de bugete generoase. În 2019, secția condusă de George Georgescu are alocate aproape 30 de miliarde de lei vechi, în timp ce futsalul are  de trei ori mai puțin. Ambele echipei au avut, dealungul sezonului trecut, afluențe respectabile de spectatori. În plus, în cadrul secției de rugby activează și 60 de copii.

Articolul precedentTermenul de finalizare a podului de la Vadu Pașii va fi respectat, anunță președintele CJ Buzău
Articolul următorÎncă două transferuri, la Gloria