Tinerii de la Colegiul Național Mihai Eminescu vor învăța în incinta Liceului Tehnologic “Costin Nenițescu”. Decizia Inspectoratului Școlar rămîne bătută în cuie.

În ciuda opoziției din partea conducerii Liceului Tehnologic “Costin Nenițescu” și a presiunilor publice manifestate săptămâna trecută, decizia de mutare a elevilor a rămas bătută în cuie. Ieri, la Primărie a avut loc o nouă întâlnire în cadrul căreia s-a stabilit un calendar al mutării mobilierului de la fostul liceu de Chimie, pentru a face loc bazei materiale de la Colegiul “Mihai Eminescu.” În paralel, la Grupul Școlar de Meserii și Servicii se vor pregăti sălile pentru găzduirea elevilor de la „Nenițescu”. Pentru tinerii din clasa a XII-a se va face o excepție cu privire la program. Ei vor învăța dimineața.

Potrivit autorităților, toate operațiunile de mutare și amenajare de la liceele implicate vor fi finalizate la timp, înainte de data de 10 septembrie.

Pentru cel puțin doi ani, clădirea Colegiului Eminescu va fi în reabilitare, perioadă în care unitatea de învățământ va funcționa în imobilele Liceului „Costin Nenițescu”, pe strada Transilvaniei, în timp ce fostul liceul de Chimie va fi găzduit la Grupul Școlar de Meserii și Servicii, de pe strada Bazalt.

 

Articolul precedentRestricţie pe heleşteul din Crîng, pentru protejarea unor răţuşte sălbatice
Articolul următorAu sosit autobuzele second-hand, din Olanda. Vor fi operaționale în cel mai scurt timp