Plimbările cu hirobicicleta pe heleșteul din Crîng sistate, pentru protejarea rățuștelor sălbatice

După ce a fost, în sfîrșit, curățat, heleșteul din Crîng va găzdui numai rațe și pești. Municipalitatea a decis să anuleze programul de agrement, prin care se puteau închiria hidrobiciclete, pentru plimbări pe lac. Decizia a fost luată pentru a proteja rățuștele care s-au aciuat, de cîțiva ani, pe lacul din cel mai mare parc municipal. Hidrobicicletele au fost mutate, deja, în Parcul Tineretului, unde pot fi închiriate contra unor tarife modice.

Și pe lacul din Parcul Tineretului a fost creat un habitat numai pentru păsări, delimitat de balize. Cum suprafața luciului de apă este una mai generoasă decît în Crîng, există destul spațiu și pentru activitățile de agrement, precum pescuitul sau plimbările cu barca. În Parcul Tineretului, primele rățuște au apărut în urmă cu 3 ani iar cei mai noi rezidenți sunt cîțiva cocostîrci.

Apariţia răţuştelor sălbatice a fost sesizată şi de viceprimarul Ionuţ Apostu, fost director la Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău, care, printr-o postare pe Facebook, a făcut un apel către buzoieni să se bucure discret de fauna sălbatică din Parcul Crâng şi să nu le deranjeze cu hidrobicicletele

Articolul precedentCu opinci, pe bicicletă. Cursă de anduranță în amintirea globetrotterului Dumitru Dan
Articolul următorRocada elevilor rămîne bătută în cuie. Elevii de la Eminescu vor învăța la Liceului Tehnologic “Costin Nenițescu”