Măsuri după rezultatele slabe de la simulare. Prefectul a dispus inspecții, în școlile cu probleme

Cu două luni şi jumătate înainte de examenul real, peste 2.000 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Buzău au primit un duş rece la proba de matematică a simulării evaluării naţionale. Şi conducerea Inspectoartului Școlar Judeţean a fost luată prin surprindere de notele slabe obţinute de viitorii absolvenţi de gimnaziu. Prefectul a cerut măsuri în şcolile cu probleme.

Dacă la proba de română procentul notelor peste 5 a fost de 71%, testarea la matematică s-a dovedit foarte grea pentru viitorii absolvenţi de gimnaziu. Din cei 3.700 de candidaţi, peste 2.300 au avut note sub 5, în majoritate de la şcolile din mediul rural.

Responsabilii educaţiei buzoiene anunţă măsuri în unităţile de învăţământ cu procente slabe. Directorii de şcoli gimnaziale vor fi convocaţi la o şedinţă, pentru a fi identificate şi rezolvate problemele constatate la simulare.

De asemenea, profesorii de matematică vor avea misiunea de a lucra mai intens cu elevii care au obţinut calificative sub 5.

După ce a aflat de rezultatele de la simulare, prefectul Carmen Ichim a cerut inspecţii în şcoli şi raportări din partea şefilor învăţământului buzoian.

Evaluarea Naţională este programată la jumătatea lunii iunie

Articolul precedentUn șofer începător a lovit mai multe mașini, în zona Sala Sporturilor
Articolul următorSteaua vine la Buzău