Un buzoian va pedala 1400 de km, în cinstea globetrotterului Dumitru Dan

Cunoscut de buzoieni mai ales de acum doi ani când, alături de un alt ciclist militar, a transportat un drapel naţional pentru a fi arborat pe Vârful Penteleu, Cristi Mănăilă îşi va testa din nou forţele. De această dată, va avea de străbătut o distanţă de peste 1400 de kilometri, în condiţii de trafic şi fără niciun fel de ajutor din partea organizatorilor.

Startul cursei va fi dat pe 10 august, din faţa Facultăţii de Agricultură din Bucureşti.

În general, cursele de anduranţă nu au caracterul unor concursuri sportive ci sunt concepute pentru ca participanţii să se întreacă pe ei înşişi. Din acest motiv nu se acordă premii, terminarea cursei în baremele de timp impuse fiind marele premiu pentru toţi cei înscrişi în astfel de ultramaratoane pe biciclete.

Cristi Mănăilă a fost impresionat de povestea celor 497 de perechi de opinci rupte de globetrotterul Dumitru Dan în periplul său mondial.

De aceea, s-a hotărât să-i dedice celebrului călător buzoian această cursă, cea mai lungă la care va participa.

Cei de la Muzeul Judeţean au fost încântaţi de idee şi l-au dotat pe biciclistul buzoian cu câteva simboluri caracteristice globetrotterului, care are o expoziţie permanentă în cadrul instituţiei.

Buzoianul va trebui să se descurce cu forţe proprii în acest ultramaraton pe bicicletă de peste 1400 de kilometri şi să-şi îmbunătăţească ultimul record, de 1000 de kilometri.

Articolul precedentAdio ajutor social, pentru 2800 de buzoieni
Articolul următorRestricţie pe heleşteul din Crîng, pentru protejarea unor răţuşte sălbatice