Primarul comunei Berca, Ionel Dobrița (PSD), a fost ales președinte al filialei județene a Asociației Comunelor din România. În cadrul Adu­nării Generale a ACoR Buzău, a fost completată și componența Consiliului Director al acestei structuri asociative.

Dobrița, care a deținut funcția de prim-vicepreședinte al ACoR Buzău, îl înlocuiește pe fostul primar al comunei Valea Salciei, Marian Mușat (PSD), care a demisionat din fun­cția de primar, implicit pe cea de președinte al ACoR, după ce a promovat un concurs de inspector la Camera de Conturi Vrancea. Dobrița a câștigat alegerile în comuna Berca cu 87,05%. 

Funcția pe care și-a adjudecat-o primarul comunei Berca a fost, însă, una disputată. Acesta a avut doi contracandidați, pe primarii din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, și din Săpoca, Iulian Manea (PSD). Acesta din urmă a ieșit din cursă după primul tur de scrutin, iar finala Dobrița-Munteanu a fost câștigată de primul la un singur vot diferență. Conform statutul (PSD)ui ACoR, președintele este ales prin vot indirect, de către cei 11 primari din Consiliul Director. De asemenea, la aceeași adunare, componența Consiliului Director a fost completată cu primarul comunei Chiliile, Valentin-Sorin Zaman (PSD).

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentTamponare în lanț pe DN1B
Articolul următorAnticorpi monoclonali pentru pacienții cu SARS-CoV-2 din Spitalul Județean de Urgență Buzău și Spitalul Râmnicu Sărat