În ziua de 22 iunie a.c., ofiţerii Biroului Siguranţă Şcolară, însoţiţi de poliţişti din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională şi Serviciul de Ordine Publică, au desfăşurat o nouă activitate preventivă la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 din Buzău.

Partenerii de dialog au fost aproximativ 50 de preşcolari, părinţi şi cadre didactice îndrumătoare iar temele abordate au făcut referire la principalele reguli de circulaţie de care trebuie să ţină cont în deplasarea pe drumurile publice.

Totodată, preșcolarilor le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, precum și la comportamentul de urmat în mijloacele de transport sau la locul de joacă.

Nu au lipsit discuţiile ce au abordat tema siguranţei proprii pe timpul vacanţei de vară, despre importanţa cunoaşterii numelui complet al lor şi al părinţilor, să nu se îndepărteze de părinţi atunci când merg în locuri aglomerate, să nu primească daruri de la persoanele necunoscute sau despre care au puţine informaţii.

De asemenea, au învăţat că poliţistul este prietenul copiilor, căruia îi pot cere ajutorul oricând este nevoie.

Pe lângă informațiile privind reducerea factorilor de risc și potențarea factorilor de protecție privind siguranța preșcolarilor în unitatea de învățământ, dar și în ceea ce privește petrecerea vacanței de vară, deliciul copiilor au fost cainii de serviciu implicați în diverse activități și demonstații, precum și posibilitatea de a testa motocicleta de poliție.

Activităţile fac parte din seria acţiunilor desfăşurate de poliţişti sub egida „Vacanţa mare în siguranţă”.

ImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCele mai amuzante „perle” și gafe de la Evaluarea Națională 2023, proba de Limba Română
Articolul următorŞofer de autoutilitară transporta ilegal material lemnos, fără a avea poliţă de asigurare obligatorie şi având inspecţia tehnică periodică a maşinii expirată