În data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor grave constatate la regimul circulaţiei, polițiștii rutieri au întocmit trei dosare penale pentru conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. În ultimul caz este vorba despre un bărbat de 30 de ani, din Râmnicelu, depistat conducând un autoturism în municipiul Râmnicu Sărat. În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pe lângă infracţiunile constatate, au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 14 permise de conducere. 39 dintre şoferii care s-au ales cu sancţiuni contravenţionale au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 8 au rămas pietoni pentru următoarele 90 de zile.

Recordul de viteză l-a adjudecat o şoferiţă în vârstă de 30 de ani, din Buzău, a cărei maşină a fost înregistrată de aparatul radar amplasat în localitatea Potârnicheşti în timp ce rula cu 119 km/h.

Alte 6 permise de conducere a fost reţinute pentru neacordarea de prioritate și pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (6), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (2), dar şi 15 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 32.000 de lei.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentArestat preventiv pentru furt calificat şi lovire sau alte violenţe
Articolul următorPrefectul Daniel Țiclea: În ultimele zile activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă a intrat în normalitate