Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, anunţă că spitalele din judeţ sunt supraaglomerate, fără a exista locuri la ATI, în timp ce paturi pentru bolnavii în stare mai bună sunt doar câteva, Prefectul liberal spine că în ultimele zile activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă a intrat în normalitate, solicitările pentru efectuarea testelor la domiciliu ajungând să se facă într-un timp rezonabil, nu la 4-5 zile cum se întâmpla la un moment dat.

Odată cu scăderea numărului de persoane infectate, se constată şi că activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă care era efectiv paralizată la un moment dat, din cauză că multe ambulanţe staţionau în curtea Spitalului judeţean cu bolnavi pentru care nu se găseau locuri, începe să revină cât de cât la normal. 

„O  veste bună este că activitatea la Ambulanţă este în totalitate în regim normal, deşi pot spune că a crescut şi mai mult numărul de solicitări prin 112 pentru testare. Suntem însă în  bună gestiune, Ambulanţele ajung la timp, nu mai sunt întârzieri ca săptămâna trecută.”, a declarat prefectul Ţiclea.

Situaţia în spitalele care tratează bolnavi Covid este însă în continuare la fel de gravă. Unităţile medicale sunt supraaglomerate, nu sunt locuri pentru bolnavii care au nevoie de terapie intensivă, în timp ce pentru cei care au nevoie de oxigen sunt doar 3-4 locuri disponibile.  Pe de altă parte, curtea Spitalului Judeţean Buzău a fost eliberată de salvările care aşteptau cu pacienţi zile întregi eliberarea unui loc pentru bolnavi şi nici  buzoieni cu maşini personale nu mai staţionează în zonă.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPolițiștii rutieri din cadrul IPJ Buzău au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 14 permise de conducere
Articolul următorÎn perioada 29 octombrie – 4 noiembrie au fost înregistrate 24 de focare noi de PPA, dintre care câte două în județele Brăila și Buzău