În data de 17 ianurarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat acțiuni informativ-preventive la Liceul Tehnic Buzău și Școlile Gimnaziale Boboc, Ion Creangă și nr. 11.

Alături de polițiștii din cadrul Biroului de Proximitate au vizitat elevii Liceului Tehnic și le-au prezentat acestora legislația referitoare la răspunderea penală a minorilor și cum se pot feri pentru a nu deveni victime.

Polițiștii au discutat cu elevii de gimnaziu despre repercusiunile pe care le poate avea bullyingul/cyberbullyingul asupra unei persoane, cum se pot menține în siguranță.  

Participanții la sesiunile informative au aflat de la specialiștii prezenți care sunt formele de manifestare ale hărțuirii, dar și modalități concrete prin care pot evita, stopa sau reduce efectele acestui fenomen. Elevii au înțeles că nu doar agresorul și victima sunt importante în această ecuație, ci și martorii care prin reacția lor pot influența ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Eliminarea violenței școlare și a agresiunii, precum și asigurarea respectării dreptului fundamental la educație pentru toți școlarii reprezintă o prioritate pentru polițiști.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentSCM Gloria Buzău învinsă de CSM București la 8 goluri diferență, după ce în minutul 23 echipa din Buzău avea 4 goluri avantaj
Articolul următorUn șofer de 26 de ani înregistrat de radar cu 124 km/h în timp ce rula pe DN2E85, în localitatea Limpeziș