Gloria Buzău a suferit o nouă înfrângere în ultima etapă a turului Ligii Florilor la handbal feminin, fiind învinsă la 8 goluri diferență de CSM București, liderul campionatului. Fără 4 jucătoare de bază, echipa buzoiană a dat o replică bună doar în prima repriză, când au condus și la o diferență de 4 goluri, ultima dată în minutul 23. CSM București s-a impus cu 37-29 (19-17).

Gloria a deschis scorul în minutul 3, prin Iuganu, după ce Cristina Neagu ratase o aruncare de la 7 metri cu câteva secunde mai devreme. Meciul s-a menținut echilibrat până în minutul 16, cânt Petrovic a marcat pentru 8-10. Adi Vasile a cerut timp de odihnă, dar nu a fost de bun augur pentru echipa bucureșteană, care a ratat atacul, iar Gloria a mai marcat de două ori și s-a desprins prima dată la 4 goluri, 8-12.  În minutul 23 Iuganu se înalță și aruncă formidabil din extrema stângă, mingea lovește bara transversală și apoi bara din dreapta și a intrat în poartă, 12-16 două ori bara și intră în poartă. La 14-16 Dan Anca a cerut time out, dar nici pentru echipa buzoiană nu a fost de bun augur acest timp de odihnă, pentru că echipa bucureșteană a mai marcat de 5 ori fără să primească gol și s-a distanțat la 3 goluri. Ultimul gol al reprizei I a fost marcat de Gloria, prin Iuganu, din aruncare de la 7 metri, cu 13 secunde înaintea finalului celor 30 de minute.

După pauză primul gol a fost marcat de Burlacenko, iar în minutul 37 Moroianu a marcat pentru 22-22. Buzăul a mai egalat o dată, 23-23, și a fost la un singur gol în spate ultima dată la scorul de 25-24, după golul marcat de Zamfirescu în minutul 44. CSM București a marcat apoi 3 goluri la rând și s-a distanțat prima dată la 4 goluri, 28-24. Buzoiencele au marcat următorul gol în minutul 50, prin Burlacenko, dar bucureștencele s-au distanțat apoi la 8 goluri, 34-26, în minutul 56, când portarul Eriksson a marcat din poartă-n poartă. Iuganu și Zamfirescu au mai redus din handicap, dar la final diferența a fost tot de 8 goluri, 37-29.

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Iuganu – 10 (4 de la 7 m), Ilyina -4, Zamfirescu -4, Burlacenko -4, Petrovic -3, Blazevic -2, Moroianu -2. În poartă, Raluca Kelemen a avut 8 intervenții reușite. 

SCM Gloria Buzău rămâne pe locul 4, cu 28 de puncte, după ce în ultimele 4 etape a câștigat un singur punct, acasă cu Dacia Mioveni. În prima etapă a returului, pe 28 ianuarie, Gloria Buzău va juca în deplasare cu CSM Slatina. 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentRareș Bogdan: PNL va ceda Fondurile europene si Justitia si va primi pozitia de vicepremier, ministerul Transporturilor, Ministerul de Finante
Articolul următorPolițiștii de Siguranță Școlară în dialog cu elevi de la 4 școli din Buzău