Ultimele raportări realizate de Direcția Județeană de Sănătate Publică arată că săptămâna trecută peste 4500 de buzoieni au ajuns la medic și au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare. 

Sunt mai multe cazuri ca oricând, de pildă anul trecut în aceeași perioadă erau 1900 de cazuri. Și pneumonii au fost multe săptămâna trecută. Vorbim despre 940 de buzoieni care au fost diagnosticați de medici cu această boală. Unii dintre ei au și ajuns la spital și au fost internați, având forme severe de boală.
Și la capitolul gripă, se poate vorbi despre o explozie a cazurilor. Dacă anul trecut, la Buzău, în perioada similară erau diagnosticați cu gripă doar 4 pacienți, săptămâna trecută medicii au stabilit diagnosticul de gripă în cazul a 122 de buzoieni.
Cei mai afectați sunt copiii care frecventează colectivitățile. De altfel, medicii epidemiologi vorbesc despre mici focare de boală înregistrate în grupurile școlare ori preșcolare.
Articolul precedentRealitatea pe net. Invitatul primei ediții este dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
Articolul următorSebastian Cucoș, șef al Jandarmeriei Române în timpul violențelor din 10 august 2018, ofițer la IJJ Buzău