Autoritățile buzoiene vor face o plângere penală legată de modul în care pesta porcină s-a extins în mai multe localități din județ. Nu mai puțin de 64 de focare sunt înregsitrate în prezent, la nivelul județului Buzău

Chiar dacă la nivelul județului Buzău, în această perioadă, se înregistrează un regres al bolii, numărul focarelor a depălit 60, ultimul fiind confirmat într-o gospodărie din comuna Luciu.

Între timp, responsabilii de la Direcția Sanitar Veterinară Buzău au finalizat anchetele epidemiologice de la Padina, Căldărăști și Mărgineanu. Există suspiciuni că mai multe persoane ar fi condus la propagarea bolii.

În consecință, Centrul Local de Combatere a Bolilor va înainta organelor de anchetă o plângere penală, cu privire la fapte grave, printre care și exercitarea fără drept a unei profesii, fals și uz de fals.

Și în luna februarie a acestui an, după ce în comuna Vadu Pașii a fost înregistrată o avalanșă de focare de pestă porcină, autoritățile au depus plângere penală, suspectând că boala a fost răspândită de samasari.

Articolul precedentSă le fie urșine !
Articolul următorRapid vs Poli Iași, mâine, pe Gloria