Lipsa medicilor cardiologi de la Spitalul Județean Buzău persistă, astfel că tot mai mulți buzoieni care ajung la spital cu probleme cardiace și care au nevoie de intervenții de urgență pentru a fi salvați, sunt transportați cu elicopterul la alte spitale din București sau din țară. Sâmbătă, 24 septembrie, 4 pacienți care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Buzău cu dureri în piept și alte simptome care anunțau afecțiuni cardiace au fost transferați în București pentru a primi îngrijiri de specialitate necesare.

Astăzi (n. red. sâmbătă) au fost efectuate un număr de 4 transferuri către Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu București. Pacienții s-au prezentat la UPU-SMURD Buzău acuzând dureri toracice cu intensitate mare cu debut recent, fiind consultati, investigati, tratati. In urma diagnosticului stabilit, s-a obtinut avizul medicului cardiolog din Programul STEMI, pacientii putind beneficia de interventie de urgenta PCI”, anunță, pe Facebook, medicul șef al UPU-SMURD Buzău, dr. Adrian Zoican.

Conducerea unității medicale buzoiene a găsit înțelegere la un doctor care a acceptat detașarea și la un fost șef de secție acum pensionar care vin să ajute unitatea medicală să repună secția de Cardiologie pe picioare. S-au arătat interesați să profeseze la Buzău și câțiva rezidenți. Organigrama prevede şase specialişti pentru această secție, dar în ultimul an, doar trei medici și în ultima perioadă doi, au asigurat urgenţele medicale şi gărzile la Cardiologia spitalului.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCirca 3.000 hectare de teren din județele Tulcea, Brăila și Buzău sunt scoase la concesionare de ADS
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET