Ziua Națională a fost sărbătorită, la Buzău, pe Calea Eroilor din municipiu, unde circa 3000 de buzoieni au venit să participe la festivitatea care s-a desfășurat în condiții meteo improprii, pe ploaie și o temperatură maximă de 1 grad Celsius. 

Festivitățile au debutat la ora 11.00 cu prezentarea onorului de către militari prefectului județului, Daniel Țiclea, și cu intonarea imnului național de către solista Alesia Predoiu alături de Muzica Militară a Diviziei 2 Infanterie Getica.

A urmat serviciul religios după care oficialii de la tribună s-au adresat buzoienilor. Parada militară a debutat în jurul orei 12.00 când au defilat peste 450 de militari și civili aparținând MApN, MAI, SRI și Poliției Locale. În deschidere, organizatorii au anunțat că cele 10 aeronave care urmau să survoleze zona, vor rămâne la sol, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. De altfel, aceeași situație s-a înregistrat și la parada națională de la Arcul de Triumf, din București. 

Parada a fost condusă de lt.col Silviu Costin Bălăceanu, de la comandamentul Diviziei, ofițer cu misiuni în Afganistan pentru care a primit titlul de veteran în teatrele de operații. La paradă au participat i militari americani din trupele NATO prezente în România, aflați la bordul unui vehicul militar Humvee, tractând un obuzier.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentNicolae Ciucă, dezvăluiri ÎN EXCLUSIVITATE. Cum a ajuns în armată, de ce i-a plăcut să fie în prima linie – IMAGINI ÎN PREMIERĂ
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET