Premieră la concursul “Cel mai bun dintre cei buni” organizat de Forțele Aeriene Române la Capu Midia!

O femeie subofițer a reușit să spargă barierele de gen și să îi detroneze pe militarii bărbați în competiția care s-a desfășurat timp de cinci zile la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, județul Constanța.

Sergentul Gabriela Bogzoiu, angajat în cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană s-a clasat pe locul I la categoria subofițeri, fiind pe podium alături de maistrul militar clasa a IV-a Răzvan Burlacu de la Baza 95 Aeriană din Bacău care a câștigat locul I  la categoria maștri militari și de fruntașul Păiuși Tudor de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, care s-a clasat pe primul loc  la categoria soldați gradați profesioniști.

Militarii femei și bărbați au trecut prin opt probe de foc, atât teoretice, cât și practice

“Obiectivul concursului a fost acela de a descoperi cel mai complet dintre militari, cel mai bine pregătit profesionist al Forțelor Aeriene Române. Totodată am dorit să descoperim pe lângă partea de pregătire profesională și partea umană, cunoștințele acestora cu privire la arhitectura unei bune instrucții, apartenenței la un sistem de valori pe care se bazează orice armată”, a declarat la finalul competiției plutonierul adjutant principal Daniel Sîmpetru, subofițerul de comandă al Statului Major al Forțelor Aeriene Române și președinte al Comisiei de Evaluare a concursului.

Este al zecelea an când Statul Major al Forțelor Aeriene Române organizează concursul “Cel mai bun dintre cei buni” la nivelul unităților sale.

Articolul precedentAmendă record, în fotbalul buzoian
Articolul următorScara exterioară a Prefecturii Buzău, un pericol pentru cetățeni