În data de 11 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 79 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 14 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate. Poliţiştii Serviciului Rutier Buzău au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 23 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie. Dintre aceştia, 7 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 164 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui buzoian de 25 de ani, ce rula pe DN1B, în afara localităţii Ulmeni.

Alte 7 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, cât şi pentru nerespectarea semnificiaţiei culorii roşii al semaforului electric.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (9), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 16 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 29.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentEducația rutieră timpurie îi fereşte pe bobocei de accidente rutiere
Articolul următorLiceul Tehnologic Rușețu intră de mâine exclusiv în sistem online