Toate clasele de la Liceul Tehnologic Rușețu vor învăța, începând de miercuri, 13 octombrie 2021, în sistem on-line, după ce Inspectoratul Școlar Județean a aprobat solicitarea în acest sens a direcțiunii acestei unități de învățământ. Solicitarea a fost aprobată în conformitate cu art. 3, al. 2 din Ordinul comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății, care specifică: „în situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB”.

Ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că decizia de a trece în online aparține conducerii fiecărei unități de învățământ. Există două reguli de bază referitoare la îmbolnăviri, dar dincolo de acestea școlile pot cere singure suspendarea prezenței fizice la cursuri. 

Miercuri, Consiliul de Administrației al Colegiului Național „B.P. Hasdeu” se va întruni pentru a lua o hotărâre în privința trecerii în sistem online a tuturor claselor în situația în care astăzi, la acest colegiu, erau 18 clase care înfățau în sistem online din cauza cazurilor de îmbolnăviri în rândul elevilor. 

Marți, 12 octombrie, în județul Buzău erau 226 clase, cu 5762 de elevi, care își desfășurau orele în sistem online. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentNereguli în trafic constatate de poliţişti
Articolul următorTânără cântăreață depistată băută la volan când se întorcea de la o nuntă din județul Brăila