În data de 3 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 14 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 32 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 10 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 127 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar, autovehiculul unui bărbat de 39 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în localitatea Costești.

Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate și pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (7), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (4), dar şi 26 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 36.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDunărea Brăila s-a distrat cu Gloria, la Buzău
Articolul următorO nouă sesiune a Programului „Rabla pentru electrocasnice”