SCM Gloria Buzău și HC Dunărea Brăila s-au întâlnit astăzi după amiază, în Sala Romeo Iamandi din Buzău, într-un meci contând pentru etapa a 8-a din Liga Națională de handbal feminin, un meci ce se dorea un derby al campionatului, între două echipe care se luptă pentru podium. Realitatea din teren a fost alta, echipa brăileană zburdând practic pe parchetul sălii, în fața unei echipe care nu a avut nicio vlagă. HC Dunărea a câștigat cu 29-21 (14-9) și a urcat pe locul 3, cel puțin până la meciurile din weekend ale echipelor din Vâlcea și Baia Mare. În schimb Buzăul a coborât pe locul 8. 

Buzăul a deschis scorul în minutul 3, prin golul marcat de Harabagiu, care ratase primul atac al meciului. Rodrigues a egalat, apoi fetele antrenate de Aurelian roșca s-au desprins la două goluri, 4-2 în minutul 8. După 5-3 în minutul 9, Brăila a egalat la 5, iar în minutul 14, după golul marcat de la 7 metri de Czeczi, a fost ultima dată când Gloria a fost la conducere, scor 6-5. Brăila a preluat conducerea, 6-7, iar la 8-8 a fost ultima dată când s-a consemnat egalitatea pe tabela de marcaj, în minutul 19. În minutul 22 Dunărea s-a distanțat la două goluri, după o reușită a lui Rodrigues, după ce Czeczi a ratat o aruncare de la 7 metri, apărată de Pessoa. La 9-11 a fost rândul lui Harabagiu să rateze de la 7 metri în fața braziliencei și Brăila s-a distanțat la 9-14, cu Buzăul fără gol marcat în ultimele 8 minute ale primei reprize.

În starul reprizei a doua SCM gloria a dat senzația că poate reveni, dar după ce s-a apropiat la două goluri, scor 13-15 în minutul 35, Czeczi nu a reușit să înscrie pentru a reduce handicapul la un gol și Dunărea s-a distanțat din nou la 4 goluri prin reușitele braziliencelor Rodrigues și Tamires. În minutul 43 Gomes Da Rocha a dus Brăila din nou la 5 goluri avans, scor 15-20, iar Kurtovic a făcut 15-21. La scorul de 16-22 Simion a trimis în bară o aruncare de la 7 metri, iar Rodrigues a majorat diferența la 7 goluri. Cea mai amre diferență de scor a fost de 8 goluri, consemnată prima dată în minutul 54, scor 18-26, diferență care s-a înregistrat și la finalul partidei.

La Buzău s-au simțit absențele Alinei Ilie și a Andreei Rotaru, dar asta nu este o scuză pentru jocul slab la toate capitolele al buzoiencelor. Brăila, chiar dacă nu a excelat, a făcut poate cel mai bun meci din actualul campionat, de multe ori nevenindu-le nici lor să creadă ce culoare le sunt lăsate de adversarele de la Gloria.

SCM Gloria Buzău: Nenezic, Batinovic – Harabagiu 8, Czeczi 4, Zamfirescu 2, Petrovic 2, Vasileuskaya 2, Simion 2, Petruș 1, Stoleru, Subțirică-Iovănescu, Munteanu, Condurache, Savu. Antrenor: Aurelian Roșca.

HC Dunărea Brăila: Șerban, Pessoa, Caraman – Rodrigues 8, Kurtovic 8, Gomes 4, Tamires 3, Araujo 2, Quintino 2, Udriștoiu 2, Kanaval, Jacobsen, Safta, Terciu. Antrenor: Morten Soubak.

Următorul meci pentru HC Dunărea va fi duminică, 7 noiembrie, de la ora 17.30, pe teren propriu, cu CSM București. SCM Gloria Buzău va juca în deplasare în ultimul meci din anul 2021 în Liga Florilor, la CSM Slatina. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentPreședintele Iohannis a anunțat că școlile se vor deschide în funcție de gradul de vaccinare al dascălilor
Articolul următorNereguli în trafic constatate de poliţişti și sancționate cu 124 de amenzi